fbpx
A A
A A

Greta Druskininkų įsikūrusiame „Vilkės golfo klube“ surengtas 2024 metų Lietuvos golfo čempionatas išsiskyrė itin dramatiška kova

2024.08.13

Savaitgalį greta Druskininkų įsikūrusiame „Vilkės golfo klube“ surengtas 2024 metų Lietuvos golfo čempionatas. Jis šiemet išsiskyrė itin dramatiška kova vyrų tarpe.

Pirmą kartą Lietuvos čempionu tapo druskininkietis Paulius Baltramonaitis („Vilkės golfo klubas“). Jis per tris raundus atliko 226 smūgius (PAR +10).

„10 metų to laukiau ir pagaliau pavyko. Labiausiai džiaugiuosi, kad tai padariau Druskininkuose, savo gimtajame mieste, ir lauke, kuriame pradėjau žaisti golfą“, – sakė P. Baltramonaitis.

Dramatiškai susiklosčiusiose varžybose P. Baltramonaitis iškovojo paskutiniu smūgiu. Sidabro medalį iškovojo vos vienu smūgiu daugiau atlikęs Mindaugas Vaičius („The V Golf Club“, PAR +11), o bronza atiteko Mykolui Vasiliauskui („The V Golf Club“) su 230 smūgių (PAR +14). Ketvirtas liko amerikietis Johnas Henriksonas (PAR +17), o tik penktas – po pirmųjų dviejų raundų pirmavęs, bet labai nesėkmingai paskutinę dieną sužaidęs patyręs Darius Momkus („The V Golf Club“, PAR +20).

„Prieš paskutinį raundą nuo D. Momkaus atsilikau vienu smūgiu. Paskutinio raundo metu vis negalėjau jo pasivyti, bet 16-a duobutė jam buvo labai bloga. Tiesiog keli blogi sprendimai ir smūgiai leido man jį aplenkti, – prisiminė P. Baltramonaitis. – Likus dviem duobutėms, sužinojau, kad M. Vaičius sužaidė puikų paskutinį raundą ir mane pasivijo. Kai atėjau į paskutinę duobutę, prasidėjo audra – nežmoniškas vėjas ir lietus, o man reikėjo „birdie“ (PAR -1), norint laimėti, arba PAR peržaidimui. Antras smūgis buvo vienas geriausių viso čempionato metu ir kamuoliukas sustojo likus apie 2 metrus nuo vėliavėlės. Įridenau ir laimėjau. Emocijos išties „superinės“. Labai smagu pagaliau laimėti tokį turnyrą.“

Lietuvos čempionas geriausiai sužaidė pirmą raundą su 72 smūgiais. Antrojo ir trečiojo raundų rezultatas – 77 smūgiai.

„Negaliu sakyti, kad forma ir žaidimas buvo visiškoje aukštumoje. Pirmą dieną pavyko sužaisti „super“ roundą, įridenti kelis svarbius ridenimus, kas ir leido pranašumą išlaikyti likusias dienas“, – pabrėžė P. Baltramonaitis.

Beje, P. Baltramonaitis ne tik treniruojasi golfą, bet ir stengiasi jį populiarinti. Tam jis su žinomu Lietuvos atlikėjo ir golfo mylėtoju įkūrė „Youtube“ kanalą „Tall&TallerGolf”, kuriame dalinasi įvairiomis šio sporto patirtimis bei įvairiomis atrakcijomis.

Moterų turnyre Lietuvos čempionės vardą apgynė Rugilė Pauliukonytė („Sostinių golfo klubas“). Jos rezultatas – 230 smūgių (PAR +14). Ji pirmajame ir antrajame raunduose atliko po 78 smūgius, o trečiajame – 74.

Ši talentinga sportininkė pratęsė dominavimą Lietuvos golfo laukuose. Ji antrus metus iš eilės laimėjo tiek atvirą, tiek uždarą Lietuvos čempionatus.

Sidabro medalį iškovojo jaunoji Patricija Ulozaitė („Europos centro golfo klubas“) su PAR +26 rezultatu. Jos rezultatas būtų dar geresnis, jei ne prastas pirmas raundas su 55 smūgiais. Antrąją ir trečiąją dieną P. Ulozaitė sužaidė išties solidžiai ir atliko po 77 smūgius.

Bronzos medalis atiteko Ligitai Šenauskienei („Vilkės golfo klubas“, PAR +56).

Visit Druskininkai