Druskininkų savivaldybės svetainę rasite čia

A A
A A

7 patiekalai, kuriuos privalote paragauti

Važiuojate į Druskininkus pirmą kartą ir ieškote rekomendacijų kokybiškai vakarienei? Žemiau – tai, kas patikrinta mūsų pačiu arba miesto svečių. Tai, kas išskiria Druskininkų restoranus iš visų kitų.

1. Mineralinė sriuba

Būdami Druskos mieste, paragaukite špinatų ir mineralinio vandens sriubos. Jos švelnus, bet išraiškingas skonis patiks tiek vegetarams, tiek išskirtinio maisto mylėtojams. Beje, atkreipkite dėmesį ir į kitus šio restorano patiekalus: jo lankytojai giria kalmarą su daržovėmis bei antį su obuoliais.

♥ Pietauti rekomenduojame restorano terasoje, pačioje Nemuno upės pakrantėje.

Restoranas: Violeta, Kurorto g. 4, Druskininkai

 

2. Egiptietiški falafeliai…

…mousaka, humusas, tikka masala, šakšuka, baba ganuš, karis, matcha, šafrano ledai. Sunku sustoti, sunku išsirinkti geriausią šio restorano patiekalą. Jo lankytojai rekomenduoja viską, kas yra meniu;).

♥ Plačiausias veganiško ir vegetariško maisto pasirinkimas Druskininkuose.

Restoranas: Toli Toli, Vilniaus al. 8, Druskininkai

 

3. Šviežia naminė duona

Įsivaizduokite viduramžių Italijos kepyklėlę su malkine krosnimi, vietoje brandinama ėriena ir jautiena, rankų darbo sūriais… Tai – Velvetti, vienas geriausių restoranų Lietuvoje. Čia kuriama itališka klasika, pagardinta ekologiškais vietinių ūkių produktais: grikių miltais, grybais, daržovėmis, pienu, žolelėmis…

Kasdien čia rasite šviežios duonos su įvairiais priedais: ožkos sūriu, voveraičių kapotiniu, karamelizuotais obuoliais ar burokėliais. Lietuviškų sūrių galima nusipirkti ir su savimi, šeštadieniais iki pat žolinių šalia restorano veikia nedidelis sūrininkų turgelis.

♥ Būtent čia gaminami visoje Lietuvoje išgarsėję Druskininkų dilgėlių ledai.

Restoranas: Velvetti, Vilniaus al. 16, Druskininkai

 

4. Pica su varškės sūriu

Jei atsibodo standartinis picų rinkinys, paragaukite “Smaližių” arba “Gurmanų” (nuotraukoje) picų Druskininkuose. Pirma iš dviejų – vegetariška, su saulėje džiovintais pomidorais ir baltu varškės sūriu, antra – vytinto kumpio, alyvuogių ir „Džiugo“ sūrio derinys. Abi – ant plonyčio, traškaus pado (žinoma, galima rinktis ir storpades).

♥ Čia verta užsisakyti šaltalankių arbatos arba limonado. Jeigu dar nesate ragavę šaltalankių, atrasite naują skonį.

Restoranas: Sicilia, M.K. Čiurlionio g. 56, Druskininkai

 

5. Vėgėlė agurkų ir špinatų padaže

vėgėlė

Vėgėlė – viena sultingiausių gėlavandenių žuvų mūsų regione. Ji skani netgi paprastai pakepta aliejuje. Bet patiekiama karštoje grilio keptuvėje, pagardinta agurkų ir špinatų padažu ji – tikras šventiškas patiekalas.

♥ Čia pat kepami vieni geriausių šakočių Lietuvoje.
♥ Virtuvės šefas taip pat didžiuojasi galėdamas pasiūlyti krokodilienos, kengūrienos ir strutienos patiekalų.

Restoranas: Romnesa, Vienkiemių g. 3, Jaskonių k., LT-66443  Druskininkų sav.

 

6. Griliuje keptas aštuonkojis su juoduoju risotto

Firminis šio restorano patiekalas, ir neabejotinas lankytojų favoritas. Vienas geriausių pasirinkimų vasaros vakarui, kai saulė leidžiasi Vijūnėlės tvenkinio paplūdimyje. Restoranas taip pat garsėja savo varškėčiais, naminiais itališkais ledais, midijomis ir krevetėmis. Kaip spėjate, svečių čia netrūksta…

♥ Ledus ruošia pats restorano šeimininkas Artūras Žilinskas.

Restoranas: Elingas Restoranas&Baras Druskininkai, Turistų g. 13, Druskininkai

 

7. Kokosiniai traškučiai

Viską, ką geriausio galima gauti prie kavos Italijoje ar Prancūzijoje, Jus rasite Druskininkų kepyklėlėje Boulangerie. Šviežutėliai kruasanai, burnoje tirpstančios kanelės, traškūs florentinai, karamelės ir šokolado keksiukai, lengvi plikyti sausainiai… Bet sakoma, kad labiausiai visų mėgstamas desertas, kurį reikėtų paragauti – tai kokosiniai traškučiai. Mmm…

♥ Ypatingas tortas – Red Velvet.

Kepykla-kavinė: Boulangerie, M.K.Čiurlionio g. 63, Druskininkai

 

Nuotraukos: Inna Maksimčik, Toli Toli, Velvetti, Sicilia, Romnesa, Elingas, Boulangerie