Regioninė virtuvė

2022.03.06

Lietuviškas maistas - natūralus

Lietuviai mėgsta tradicinius patiekalus iš bulvių, grūdų ir mėsos. Populiariausi mūsų regiono patiekalai – šaltibarščiai, cepelinai, skilandis ir šakotis. Regioninės virtuvės restoranuose taip pat rasite bulvinių arba grikinių blynų su grietine, silkės su grybų padažu, žirnių su kiaulės koja, keptos duonos su česnakais. Ir, aišku, alaus arba giros iš nuosavo bravoro.

  • Šaltibarščiai: šalta, gaivi burokėlių sriuba su grietine ir virtais kiaušiniais, patiekiama su apkeptomis bulvėmis.

Vasaros karščių metu šaltibarščius gamina dauguma kurorto virtuvių. Žiemos metu šis patiekalas yra retas.

  • Cepelinai: virti pailgos formos bulvių kukuliai, įdaryti mėsa, varške arba grybais.

Paragauti cepelinų galima lietuviškos virtuvės restoranuose „Etno dvaras“, „Senasis Nemunas“.

  • Skilandis: apvalios formos kiaulienos dešra, rūkyta natūraliu būdu.

Skilandžio rasite Druskininkų prekybos centruose, turgaus mėsos skyriuje.

  • Šakotis: eglės formos desertas iš kiaušinių, grietinės, cukraus ir miltų, kepamas virš atviros ugnies. Kviečiame pamatyti didžiausią šakotį pasaulyje Druskininkų „Šakočių muziejuje“.

Šalia esančiame restorane „Romnesa“ galėsite sudalyvauti šakočio kepimo procese, paragauti keleto šio deserto rūšių ir nusipirkti įvairaus dydžio šakočių.

Tiesiai iš ūkio

Ekologiško maisto vertintojai kviečiami užsukti į Druskininkų turgų. Čia visada rasite naminio sviesto, grietinės, uogų, grybų, vaisių ir daržovių. Visų rūšių natūralų medų parduoda Milių ūkio šeimininkai, o Augų ūkis tiekia geriausius savo gamybos sūrius: brandintus, fermentinius, pelėsinius, saldžius, ožkos pieno… Naminių mėsos ir pieno gaminių įsigysite Vilniaus alėjoje didžiųjų švenčių metu – per Druskininkų kurorto šventę, atsisveikinimo su vasara šventę „Vasaros aidai“, Sūrių festivalį ir kt.

Lietuviškas alus mėgstamas visame pasaulyje

Lietuva turi vertingą aludarystės paveldą, kuris seniai sulaukė pripažinimo už šalies ribų. Dažnai sakoma, kad lietuviško alaus skonis yra autentiškiausias ir skaniausias Europoje, o alaus gamybos tradicijos išsaugotos nuo protėvių laikų. Druskininkų restorane „Etno dvaras“ galite paragauti naminės giros ir alaus iš nuosavo bravoro. Tradiciškai alus patiekiamas su kepta rugių duona, įtrinta česnaku.

Patiekalai vegetarams ir veganams

Veganiškų arba vegetariškų patiekalų rasite daugelyje Druskininkų restoranų. Paragaukite „Violetos“ viešbučio restorane gaminamos „mineralinės sriubos“; restorane „Aqua“ pateikiamą kukurūzų polentą su estragonu; palestinietiškus falafelius ir salotas restorane „Toli Toli“; grikainių restorane „Etno Dvaras„.

Svarbu: šiuo metu Druskininkuose nėra restoranų, kurie gamintų vien tik vegetariškus / veganiškus patiekalus.

Kiti straipsniai

kaledos druskininkuose

TAI BENT Kalėdos Druskininkuose: kai miestas virsta pasaka

Detaliau
Lynu kelias

TOP10 idėjų, ką veikti Druskininkuose žiemą

Detaliau
mkc coda event cover

Užveriant kultūros sostinės metus. Coda: MKČ ženklas

Detaliau
stotis

Venecijoje pristatytas Druskininkų stoties projektas tampa tikrove

Detaliau
Snow arena

Beveik 30-ies šalių kalnų slidininkai Druskininkuose varžysis dėl pasaulio reitingo taškų

Detaliau
Aqua Gydykla RET HiRes 9909 copy 1024x683 1

Garbus amžius – ne kliūtis mėgautis visaverčiu gyvenimu

Detaliau
tvic

Trys Druskininkų TVIC dešimtmečiai: nuo pirmųjų iššūkių iki tarptautinio pripažinimo

Detaliau
turizmo dienos

Turizmo dienos Druskininkuose: laukia įspūdingos spalvos, garsai ir pojūčiai

Detaliau
MKC FB Event Cover 1920x1005

Čiurlionio diena tampa kultūros švente

Detaliau
Mikas

Susitikimas po 35-erių metų su Miku Suraučiumi ir jo grupe „Plius minus“ Lietuvos kino ekranuose!

Detaliau
jonas geryba 2023 m glauniausias pasakorius

Tradicija tęsiasi: „Žodzis žodzį gena“ jau vienuoliktą kartą Druskininkuose

Detaliau
žygis

Patyriminis žygis „Čiurlionis jungia“ kviečia eiti didžiojo menininko vaikystės kelionės taku

Detaliau