fbpx
A A

Plovo virimo čempionatas: tarptautinis iššūkis

2022.03.26

Plovas – Vidurinės Azijos ir Artimųjų Rytų šalių virtuvės patiekalas iš ryžių, mėsos ir daržovių. Plovas nacionaliniu patiekalu laikomas Afganistane, Sirijoje, Irane, Tadžikijoje, Uzbekijoje, Turkijoje… ir kiekvienoje šalyje gaminamas šiek tiek kitaip. Kurios gi šalies plovas gardžiausias? Būtent tai siūlo išsiaiškinti Druskininkų restorano „Bukhara“ savininkai, kurie kiekvieną pavasarį alėjoje ties savo restoranu organizuoja plovo virimo čempionatą.

Čempionatas pritraukia daug lankytojų, kurie mielai degustuoja ir perka plovą, dalinamą tiesiai iš kazanų (specialių ketaus katilų plovui virti), o kartu sužino įvairių šalių plovo ruošimo receptus.

„Klasikinis uzbekiškas plovas ruošiamas iš ryžių, mėsos, morkų, svogūnų ir aliejaus, taukų, kumino, druskos bei vandens. „Teisingame“ plove ryžiai turi būti ilgi, birūs ir gerai išvirę, mėsą galima naudoti įvairią, rekomenduojama – skirtingos rūšies arba iš skirtingų gyvulio vietų. Patiekalą būtina pagardinti specifinį skonį turinčiu rytietišku prieskoniu kuminu – be jo plovas nebus plovas“, –  sako renginio iniciatorė Ganna Pakhomova.

Per praėjusius čempionatus laimėtojų titulus jau susirinko Vilniaus totoriai, tadžikai, uzbekai ir lietuviai. Keleto plovo rūšių Druskininkuose galima paragauti visus metus – restorane  „Bukhara“ jį gamina virėjai iš Uzbekijos.

Visit Druskininkai